Варненска морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“ получи поредното си национално признание. Училището придоби статут на Център за високи постижения в професионалното образование и обучение, след като е одобрено със заповед на министъра на образованието и науката. Само 28 професионални училища в страна са получили такава оценка  – ВМГ „Св. Н. Чудотворец“ е класирана на девето място.

Училището ще бъде краен получател за изпълнение на инвестиции в Плана за възстановяване и устойчивост. Одобрените професионални гимназии ще бъдат оборудвани в съответствие с най-високите технологични изисквания и ще осигурят модерно и иновативно образование и обучение по професии.

Велики пътешествия около земното кълбо

Ученици и учители от Варненска морска гимназия получиха грамоти, награда и плакет за участие във фестивала „Велики пътешествия около земното кълбо“, в чест на 500 години от първото околосветско пътешествие около Земята на мореплавателя Фернандо Магелан, организирано от Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ – гр. Варна.