Начало

26  февруари 2014 г.

По повод Световния ден за борба с тормоза в училище – 26 февруари, учениците от ВМГ оказаха съпричастност и изготвиха табла с призив „НЕ НА НАСИЛИЕТО“.  Красиви балони полетяха във въздуха, призовавайки към съпричастност и толерантност към другите.


"СВЕТЛИНАТА НА ВАРНА" - ОБЩА ФОТОГРАВСКА ИЗЛОЖБА

Денис Василев - 9 б клас


Ученици от ВМГ „Св. Николай Чудотворец“ участваха в образователната инициатива „OpenEDU 2013 – Училище за живота“ под патронажа на Деяна Костадинова, заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика, като посетиха ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ на 23 май 2013г.

 


Учениците от специалност Експлоатация на пристанищата и флота – 10 клас са включени в проект „Ученически практики“. Участието им осигурява провеждане на практическо обучение за учебната 2013/2014 г. в реални условия в „Пристанище Варна“ ЕАД под ръководството на наставници от фирмата.


Добротата е в нас, просто трябва да и позволим да се прояви.

На 14 февруари 2013г. представителна група от 11Акл на Варненска морска гимназия изпълни своята коледна идея да гостува на децата от дом „Другарче”и да поднесе събраните играчки и дрешки за малките деца.Единадестокласниците много спонтанно станаха продължители на практикуваната във ВМГ благородна идея „ДА БЪДЕМ ДОБРИ” и да участват в дарителски акции.

В пред коледните дни почти всеки от класа донесе скъпи за него играчки или дрехи, весели книжки и дискове с приказки.Всички те бяха наречени и заредени с много любов за децата от дом „Другарче”, но снежни бури и карантина позабавиха тяхното предоставяне. В дома представителите на класа бяха посрещнати много топло и с благодарност.Отправена им бе покана и за следващи срещи с малчуганите. Имената на дарителите са вписани в специални грамоти на ВМГ за Добри сърца. Снимков материал отразява реализацията на идеята.


 

НЕ НАТОРМОЗА!

В дъждовния 27 февруарски ден на 2013г.във Варненска морска гимназия цареше весело оживление. Червени балони навлязоха в класните стаи и привлякоха вниманието на всички. Многоцветни  хартиени сърчица  поеха с охота посланията на учениците за противодействие на тормоза,  на агресията и насилието.Сред тях се откроиха пожеланията за толерантност, за приятелство, разбиране, любов, игри, спорт, веселие, музика, танци.Балоните бяха  транспортните средства, които щяха да отнесат  посланията на учениците към техните връстници по света.Не е трудно да прогоним агресията. Просто трябва да си помислим как се чувства другия, да бъдем емпатични и да се усмихваме повече! Поредицата от снимки отразява реалното настроение при реализирането на идеята – НЕ на ТОРМОЗА!


Празникът на християнското семейство е повод  да се замислим

В деня на християнското семейство, ученици от 11А клас организираха среща с родители на ученици от класа. На импровизираната среща на поколенията средношколците имаха възможност да чуят разказите на баба Данче за нейното детство и отношения с родителите, за забавното и трудното в нейния живот, за семейните ценности и тяхното изграждане, както и да опитат от вкусната и питка.На срещата присъства и семейство Рангелови – родители на един от учениците в класа.Особено интерсен беше разказът и на г-н Рангелов, който повече от 10 години работи на кораб и е преживял много превратности на съдбата за да бъде днес един щастлив човек с прекрасно семейство и добри колеги.В неговия динамичен и емоционален разказ момчетата усетиха колко е важно да знаеш какво искаш, да полагаш усилия, да уважаваш, да изпълняваш  и да устояваш на безбройните изкушения.И днес празникът на християнското семейство е повод  да се замислим и си дадем сметка, че семейните ценности и добродетели са онези „тухлички”, които градят добрите основи на успешната личност. Снимки представят моменти от срещата.