Начало Проекти ПРОЕКТ “ACES”

Среща в град Сенец, Словакия

 

От 29 май до 03 юни 2016 година ученици, учители, представители на Министерствата на образованието и посланиците на 15-те страни участници в програмата ACES 2015/2016 година се срещнаха в град Сенец, Словакия за да покажат, че са обединени от идеята да демонстрират как се работи в екип, как различията нямат значение, когато искаш да направиш нещо креативно и красиво.

Глобалната тема на тазгодишната покана на ACES /Академия на училищата от централна Европа/ беше „Солидарност“.

Гимназията ни бе партньор с румънското училище за деца със специални нужди Liceul Tehnologic Special Nr.3 от град Букурещ по проект №11 „Together we are the champions“, затова Бойко Тодоров от 10а клас и Ивилина Кьосева – ръководител по проекта, представиха съпътстващите дейности и крайните продукти на заключителната Академия. Там бяха всички училища, осъществили успешно проектите към ACES.

На живо по време на закриващата церемония, бе осъществена онлайн връзка между гр.Варна и гр.Сенец. Ученици от трите варненски училища включени в проекта /ВМГ „Св. Н. Чудотворец“, НГХНИ „Константин Преславски“ и I Основно училище/ поздравиха ръководството и всички участници по проект ACES.

По време на визитите във всяка от страните участниците имаха възможност да научат повече за културното разнообразие и единство на страните и народите си.

ВМГ „Св. Н. Чудотворец“ получи плакет, удостоверяващ членството на училището в ACES.

Останалите участници в проекта бяха чудесни през тази година, в която работехме заедно.

Посетете Facebook- страницата и разгледайте всички снимки от конференциата.